2015. május 30., szombat

5. Borúra Derű, WAB, BA és ami még belefér....

Sziasztok!

A mai rövid bejegyzésben a távlati tervekről és a legújabb beszerzésekről szólnék. Habár már az év közepén járunk én mégis most kezdeném a 2015-ös és egyben a 2016-os tervezést ennek több oka is van.
1. év eleje óta rengeteg a melóm és ez valószínűleg idén már nem is változik sőt nyártól egy időre külföldre is szólít
2. Kabaman visszatérésével és Lyman aktivizálódásával, mint Főnix madár támad fel újra a debreceni terepasztalos élet (köszi nektek :-) )
3. kihasználva a közelgő távollétet rendbe teszek pár sereget és fejlesztek is imitt-amott

Szóval idén nyár végéig tervezve aktív terepasztalos életet megpróbálok előkészíteni néhány dolgot 2016-ra. Ami már biztos, hogy a történelmi wargamezést tökélyre akarom fejleszteni. Nagy hátránya a dolgoknak, hogy idehaza nem mindenre találok majd ellenfelet így lesz amiből rögtön két sereget is indítok, így adva lehetőséget majd az érdeklődők számára kipróbálni néhány új rendszert.

Témánként:

1. Első helyen továbbra is a FoW áll, hiszen ebből rendelkezek a legnagyobb bázissal, itt kisebb beszerzéseket tervezek csak, hogy jobban variálható egységeket kapjak. Ezt még megbolondítja az októberre beígért Cold Waros szekció, ha megvalósul a BF projektje az jelentősen felborítja a terveimet és az amúgy is instabil terepasztalos büdzsét :-).
2. WAB: mivel Kaba újra asztalhoz áll és mivel már régóta szeretnék ókori római sereget így kihasználva a helyzetet beszereztem legiom első magját. Továbbiakban még gyalogságot akarnék vásárolni és néhány skorpiót csak a játszhatóság kedvéért. 
Egyenlőre a képen látható dobozok voltak Debrecen összes római seregei, sőt volt amit Pestről hozattak le a kedvemért, de kezdésnek bőven megteszi. Joggal kérdezhetitek mit keresnek ott a gladiátorok?! Hát igen, nekem valahonnan rémlik, hogy valamikor talán alkalmazták őket a seregben megerősítésnek, de amíg nem találok erre megfelelően alátámasztott forrást, addig segédcsapatokként akarom őket elkészíteni a sereg szárnyain, később meg jók lesznek a terepasztalon díszítésnek egy-egy küldetésnél objektívának stb.
3. Borúra Derű: a 48/49-es wargame nagy álmom már régóta így folyamatosan vásárolom a Hágen Miniatures termékeit megjelenésük sorrendjében. A héten volt szerencsém Takács Krisztiánnal személyesen is találkozni aki volt kedves lehozni számomra a régóta várt osztrák vadászokat és a magyar tábornoki szettet amit ő festett ki régebben. 







Gyönyörű figurák, csodaszép festéssel, ők már az asztalra kívánkoznak, így nagy projektem lesz kifestetni a már meglévő gyalogságot, tüzérséget és lovasságot mindkét oldalról. Itt távollétemben belekezdek még egy titkos projektbe is amit egyenlőre fedjen a titokzatosság rejtélye.... :-)
4. Ez igazából nem is olyan feladat amivel sokat kellene foglalkoznom inkább csak rendszerezés. Mivel mind Kaba, mind Xedar 1:72-es II.vh-ás játékokat akar behozni a klubba így elkezdtem előszedegetni a polcok hátuljára száműzött dobozokból a már meglévő seregeket, amit találtam egyenlőre az némi orosz amit még Érctől vásároltam valamikor. Ők már készen vannak, kisebb csatározások erejéig bátran használhatóak.



5. BA: készülőben a már meglévő  francia seregem, Lyman is szépítgeti britjeit a szabálykönyv megvan remélem nem húzódik sokáig az első összecsapás.
Szóval röviden ezek most a tervek és feladatok sajna a megvalósulás és játék rész főként 2016-ra marad és csak bízhatok benne, hogy nem hal el addig ez a mostani nagy lelkesedés. Hát nálam nem fog remélem a többieknél sem. 
Majd még jelentkezem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése