2016. július 30., szombat

Hosszú kihagyás után...


   Az elmúlt időszak eseményei miatt sajnos nem maradt időm ide írni, így rengeteg adósságom halmozódott fel minden témában. Sajnos a meló és a családi gondok nem tették lehetővé, hogy olyan ütemben haladjak terveimmel ahogyan szerettem volna, de, hogy ne csak egy állandó panaszáradat legyen ez a beírásom, így megpróbálom ma bemutatni nektek a legfőbb előrelépéseimet.
    Hail Caesar!
Hosszú fordítgatás után sikerült lejátszanunk Kaba barátommal kettő tanulómeccset is ahol egyenlőre a szabályokat áthágva csak egy standard és egy-egy small unittal gyakorolgattuk az alap mozgásokat, lövéseket és a közelharcot. Az eddigi tapasztalataim továbbra is azt mutatják, hogy nagyon jó kis játékrendszerre akadtunk a warlord games művében. Tetszenek a szabályokban rejlő lehetőségek, a realitásra törekvés.
Szintén előrelépés a témában, hogy megvásároltam a Britannia kampánykönyv pdf változatát amit átlapozva már látom is magam előtt a jövőbeni seregfejlesztési irányokat. Ahogy néztem rómaiakkal rendkívül jól állok, így már csak a keltákat kell fejlesztenem, főként lovassággal és némi íjász alakulattal. A tervem az, hogy - természetesen továbbra is számítva Kaba türelmére és támogatására - kipróbáljuk a Britanniai inváziót, lehetőleg még az ősszel.
    Black Powder!
Mint, azt már régebben írtam a Hail Caesar "kitanulása" után/mellet megpróbálkozom, az egyik kedvenc korszakom - napóleoni -  szabályrendszerével is. Itt már régebbről rendelkeztem két doboz francia gyalogsággal, egy doboznyi huszárral és egy 6 pdr-os löveggel, nemrég viszont megajándékoztak egy British Starter Armyval és egy Expansion settel. Így, ha ezeket összerakom, készen állok majd a Black Powder (továbbiakban: BP ) csaták játszására. Azt mindenesetre örömmel látom, hogy rajtam kívül más is foglalkozik a témával :-)
Természetesen a Black Powder szabály rendszer számomra nem csak a napóleoni csaták játszása miatt lenne fontos, hanem a rég áhított 48/49-es téma megelevenítése miatt is és akkor jöjjön az idei legfőbb előrelépésem:
   48/49 !!!
Az elmúlt időszakban befejeződött a 48/49-es csapataim festése, így talán a világon elsőként én rendelkezem a Takács Krisztián és a Hagen Miniatures neve által fémjelzett kitűnő minőségű és gyönyörű figurák teljes választékával.
A tervem egy az 1:100-as méretarányban játszható 48/49-es hadjárat végigjátszása és ehhez a BP szabályrendszer segítségül hívása kiegészítve némi házi szabállyal. 
A szettekről külön-külön is jelentek már meg nagyszerű cikkek és leírások, így engedjétek meg nekem, hogy én most pár képet hadd osszak meg veletek, hiszen egy kép többet mond ezer szónál. 
A képeket a klubban fotóztam be, gondoltam talán jobban mutathat a sereg egy beállított csatajelenetben. Sajnos, sok minden más mellett a fényképészet terén is rengeteg hiányossággal rendelkezem, de remélem a lényeg kivehető és élvezhető lesz számotokra is.
Jöjjenek hát a fotók:






























   Mára röviden ennyit szerettem volna írni. Ha minden sikerül ősztől beiskoláznak, így több időm lehet majd a hobbival foglalkozni. Addig is megpróbálok mindennel haladni és titeket is tájékoztatni minderről.
A következő bejegyzésig sok-sok játékot kívánok Nektek!!! :-)


             Üdv: Pogi                                    















2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól sikerültek. Gratulálok hozzá! Üdv. Ákos

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól sikerültek! Szívesen játszom ellened, Te vagy az egyetlen (Ércen kívül) aki valaha is a debreceni klubban a kedvemért kifestett két sereget és átolvasta az egész szabálykönyvet. Én köszönöm, és remélem szeptembertől gyakrabban tudunk majd játszani.

    VálaszTörlés