2016. augusztus 14., vasárnap


Egy kis kitérő...

A mai bejegyzés csak egy rövid kitérő a sci-fi világába és legfőképp azért készült, mert tartozunk ezzel Kabának, amíg ő a messzi-messzi USA-ban élvezi a főzött sörök ízét és az eldugott lőterek lőpor illatát. :-)
Szóval nem hímezve-hámozva a dolgokat, röviden leírom a mai Infinitys élményeimet:

Niki akit bárki szívesen lát az asztalon :-)

Hol is kezdjem? Talán a modelleknél. A játékkal ez volt az első találkozásom és azt kell mondjam nagyon szemrevalók a figurák, amit a rendszer használ. Azt is meg kell valljam, hogy tőlem a sci-fi világa rendkívül távol áll, ez nem azt jelenti, hogy nem tetszik, csak egyszerűen rendkívül behatárolt a tudásom, ebben a témában, épp ezért nem is vonz az ilyen jellegű asztali játék (kivétel w40k). Tehát a modellek rendben vannak nálam 5-ből, 5 pontot kaptak. 
A következő szempont legyen a fluff. Ehhez nagy segítségemre volt a már az Inkvizitoron megjelent cikksorozat Gróf tollából, amely sajnos nem teljes de rendkívül jól bemutatja az alaphelyzetet.  Azt kell mondjam számomra még ez is érdekes volt, így erre is adnék egy erős 4-est.
Ezután már csak a felpakolás és a játék volt hátra. Amennyit én laikusként megállapíthattam, ez is egy jól kidolgozott asztalijáték, annak aki ismeri a szabályokat és a benne rejlő lehetőségeket. Nagyon tetszett a parancsos rendszer és az akciók-reakciók váltakozása végig a játék alatt. Sajnos csak két játékot játszottunk és azt is csak félig-meddig, hozzáteszem a másodikat miattam hagytuk abba, de igazából már nem lett volna értelme folytatni.
A küldetés a pálya közepén elhelyezett épület elfoglalása lett volna de ez igazából egyszer sem valósult meg, mert nem vártuk ki. A játékosok  Xearo (Combined Army), Gergő (PanO) és végül Exi (Yu-Jing) - ő volt velem -én pedig Haqqislammal.
Nagyon tetszett a seregek specialitása pl. az enyémek valamiféle vallási fanatikusok voltak, akik nem hátrálnak meg :-D. 

A mesterlövészem és a medika 

Végül, pedig jöjjön a feketeleves: mindkét játékot simán elvesztettük, mert a Combined Army, Xearo irányítása alatt ebben a felállásban nekünk legyőzhetetlen. Ez kiegészült azzal, hogy nem ismertük a szabályokat megfelelően, így biztos vagyok benne, hogy sok lehetőséget elszalasztottunk és végül ami számomra nagyon lehúzta a dolgot, hogy a mi kis kezdődobozaink teljes mértékben esélytelenek voltak egy alig használt (talán egy éve játszott Xearo utoljára) sereg ellen. Persze, lehet itt arra hivatkozni, hogy mert az ellenfél tápolt, de én ezt utálom. Minden seregnek és annak kezdődobozának kellene annyi potenciállal rendelkeznie, hogy valameddig tartsa magát és kihozza a náció vagy a faj előnyeit. Na én ezt nem éreztem a játékban. A saját tapasztalatom az volt, hogy kapok egy szép modellekből álló alapdobozt jó pénzért, de ha igazán játszani akarok megvehetem a Corvus Belli oldaláról az igazán hatékony egységeket, így nálam pont a legfontosabb szempontot nem teljesítette a játék, mégpedig, hogy megfizethető árban kapjak egy játszható alapsereget, amit ráérek, szépen lassan magamnak fejlesztgetni. Összességében a fent leírtak miatt egy gyenge közepest adnék a játéknak. Nem mondom, hogy nem próbálom esetleg majd ki újra, de lesznek fenntartásaim a dologgal kapcsolatban.
Pár kép a csatáról:


Végül, pedig Xearo legyőzhetetlen izéje :-) 


Most, pedig, hogy ne legyen teljesen off a mai bejegyzés következzen pár kép arról, hogy készülnek a brittek a rómaiak ellen:

folyt. köv........
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése