2016. szeptember 10., szombat


Dobozbontás! 

  A mai rövid bejegyzésem témája a GHQ modells doboz elemzése. Mint, azt már tudjátok nagyjából érdekel minden ami hadtörténelem és hadijáték, legyen az modell, könyv vagy bármi egyéb a témához kapcsolódó dolog.
  Jelenleg több korral is foglalkozom és ez eléggé megterhelő mind időben, mind pénzben ezért elkezdtem egyfajta ésszerűsítési folyamatot bevezetni. Az ésszerűsítés lényege számomra, hogy vagy egy szabályrendszerhez használhassak több, különböző méretarányú modellt vagy több szabályrendszerben használhassak egyféle sereget. Akármelyik koncepció valósul meg egy adott korra az mindenképp egyfajta egyszerűsítést és spórolást jelent. 
  Ebből kiindulva a legutóbb a modern kort vettem vizsgálat alá. Mint, Flames of War játékos nagyon vártam már a Team Yankee szabályrendszer érkezését, melyet be is szereztem megjelenésekor a hozzá kiadott US és SZU kezdődobozzal. Kettő problémával kellett szembesülnöm.
1. mivel itt Debrecenben kevesen vagyunk egy-egy játékra így új tagok betoborzása csak úgy működhet ha két sereggel rendelkezzek egy-egy játékra, hogy az érdeklődők kipróbálhassák azt, így sejthetitek milyen sokba kerül egy rendszer bemutatása.
2. a másik probléma, hogy a beszerzett szabályzat (kipróbálás nélkül eddig) nem tűnt maximálisan kielégítőnek. Nagyon zavart a lépték, a Team Yankee (továbbiakban: TY) számomra inkább szakasz, maximum század szintű játéknak tűnik, ami nem elég kielégítő egy alternatív 3.vh-s játékhoz szerintem. A másik dolog ami olvasás közben zavart, közben megoldódott az élet által, hogy miért erőltetik a helikopterek lelövését páncéltörő rakéták által. 
  Ezután a bevezető után, mint ti is azt már gondolhatjátok körülnéztem a neten fellelhető modern háborús szabályzatok és modellek között. Először is élvezettel olvastam az Inkvizitor ide vonatkozó topicját illetve Pati kitűnő írásait a blogján. Ami számomra fontos volt, hogy a modelleknek külső élvezeti értéke is legyen, ehhez megfelelő méretarányt  kerestem. Végül a GHQ modells Micro Armouros Combat Command dobozaiból választottam egy M1A1 Company-t és ellenfélnek egy T-80 Comapny-t BMP-3-as megerősítéssel 1/285-ös léptékben. Hozzá kíváncsiságból beszereztem egy szabálykönyvet a Gamecraft Miniaturestől. 
  A mai bejegyzésre térve szeretném nektek bemutatni a dobozok tartalmát.
A szállítás kb. 2,5 hét volt az USA-ból jókora vámmal terhelve, aminek az árából még egy company doboz kijött volna. Tanulság: a dobozok beszerezhetőek Angliából is így máskor onnan rendelek. A dobozok egy még nagyobb dobozban kerültek elhelyezésre megfelelő bélelés mellett, így esélye sem volt a cuccnak sérülnie.
  A két company egy-egy kemény papír dobozban volt.   Megmondom őszintén nekem már ez a csomagolás is elnyerte a tetszésemet, hiszen máris azon gondolkodtam, hogyan alakítsam át a sereg tárolására, de az igazi meglepetés számomra ezután jött, hiszen a dobozt felnyitva még jobb dolgot találtam.  Igen, jól látjátok a sereg egy külön tárolásra alkalmas műanyag dobozban volt csomagolva és lássuk is a tartalmát.
  A doboz tartalma a választott modelleken kívül egy újság, ami inkább reklám anyag és festési tanácsadó. Tartalmaz még egy rövid és egyszerűsített játékszabályt modern korhoz és egy leírást az adott companyról amit beszereztél.
  A dobozban zacskókban szétbontva harcjárművek és egyéb járművek illetve külön a tornyok a járművekhez. Na itt jött az első feketeleves: a US doboz kipakolása után a következőt tapasztaltam:


  Sajnos jól látjátok az M1A1-hez nem kaptam tornyokat, így küldtem egy emailt a problémáról a mai napon a cégnek, mivel hétvége van talán jövőhéten válaszolnak és remélem sikerül orvosolnunk a problémát.
  Ezt leszámítva a járművek tökéletesek. Kitűnő a részletesség, nagyon minimális öntési maradványokkal, így szinte azonnal festhető állapotot találunk a csomagban.  Ahogy, a képeken is láthatjátok tényleg jó a minőség és a kidolgozottság, a méretarány kézzelfoghatóvá tétele érdekében odatettem egy gyufaszálat is nektek a T-80-as mellé.
  Végül, de nem utolsósorban a műanyagdobozban található szivacsok előre kikészítettek, így még könnyebben lesz használható a modellek szállítására.


  Összességében, főleg, ha megoldódik az Abrams tornyok kálváriája, mindenkinek csak ajánlani tudom a Micro Armour dobozait akik kacérkodnak a modern hadviselés kipróbálásával. Az árak elfogadhatóak, a kidolgozottság és a kiszerelés tökéletes. A járművek méretaránya alkalmassá teszi őket a TY, a TACFORCE II és talán a Cold War rendszerek játszására is.
  A későbbiekben jelentkezek még a festésükkel és a TACFORCE II bemutatásával is.
Addig is kellemes hétvégét minden hobbitársnak!

  Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése