2016. február 5., péntek

6. 2016-os tervek

Sziasztok!

Lassan hazaérek, így itt az ideje, hogy tervet készítsek az idei évre. Az elmúlt pár hónapban játszani nem, de a terepasztalos hobbin gondolkodni bőven volt időm így körvonalazódik bennem egy kép a jövőről. 
Ami az eddigiekből kiderült számomra, az az, hogy végérvényesen elszakadtam a fantasy és scy-fi típusú játékoktól. Ezek eddig sem tartoztak a kedvenceim közé, de erre voltak játékos társak mifelénk. Szerencsére olybá tűnik, hogy a debreceni klubos élet, mint főnix madár támadt fel hamvából (köszönet a tagok és főleg Kaba és Lyman munkájának), így már bátran merek tekinteni a jövő felé.
Szóval a lényeg, a TERV:


Bocsi rossz képet szúrtam be :-).
De a lényeg:
1.

Igen jól látjátok. Távollétem alatt sikerült végre beszereznem egy tetemes méretű HC kezdősereget császárkori római és brit oldalról, megvan a szabálykönyv és az ide tartozó seregkönyv is így már csak tanulni és játszani kell.
2.
Kronológiai sorrendben a következő a BP. Ebben már rendelkezem egy kezdő Napóleoni francia sereggel és szerencsére Lyman is szerzett egy kedves kis brit csapatot hozzá. Szabálykönyvvel is rendelkezünk és a youtube is tele van oktató videókkal. Ehhez a rendszerhez igazítva szeretném bevetni a már készenlétben váró 1848/49-es magyar és osztrák seregeimet is.
3.

Örök klasszikus volt, van és lesz a II. világháború, melyből jelentős gyűjteménnyel rendelkezem és erre ellenfél is akad. Itt fontos újítás lesz a BA, amiből már rég megvásároltam az ebook szabálykönyvet de ehhez még sereg nincs. Persze Kaba írja, hogy 1:72-vel dugig vagyunk, de azt elfelejtettem írni, hogy innentől kezdve inkább 28 mm-ben gondolkodok az ilyen warlordos játékoknál, hiszen nem túl drágák, szépek és érték tartóak.
Ezenkívül itt fontos még megjegyeznem azt is, hogy a tavalyihoz hasonlóan május 1-e környékére tervezem megszervezni a II. Tavaszi ébredés Debrecen fantázia nevű FoW versenyt. :-)
4.
Végül, de nem utolsósorban az oly régen várt modern kori háborúzás. Ez már nagyon régi vágyam, így megjelenésnél előrendeltem egy USA és egy Szovjet kezdődobozt melyek már otthon várnak, ezeket ki tudom egészíteni a már meglévő és összerakott QRF-es T-72-eseimmel és BTR-80-asaimmal.
Tudom ez rengeteg játékrendszer és ma még mindegyiknek az elején tartok, de az év hosszú és a tervek azért vannak, hogy irányt mutassanak! :-)
Remélem ez a kis bejegyzés felkelti a klubos társak figyelmét is és örömmel olvassák a bejegyzést.
Ui.: egy dolog kimaradt, csak hogy azért ne utáljanak ki teljesen a klubból, ki fogom próbálni a KoW-ot is, ha már ennyi 28 mm-es figum van :-).
Ennyit röviden és ígérem...





2 megjegyzés:

  1. Örvendek, hogy újabb ellenfél a láthatáron a KoW emberseregem ellen.

    Az 1/72 ww2 javára annyit, hogy Miskolcon most ez úgy látszik tavasztól beindul, és reméljük ti is, mi is átjutunk többször a szomszéd várba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Én a 28 mm-et preferálom a fent leírtak miatt, de ahogy írtam is 1/72-vel sem állunk rosszul, így ez tuti nem lesz akadály. :-)

      Törlés